Foto: Miguel Surmont

 Natuurgebieden  De Ham  Wandelen en Fietsen 

Wandelen in De Ham

Momenteel is er een wandelpad dat vanuit het Peperstraatje het gebied in gaat. Via de oude buurtweg die noordelijk loopt, kan je terug naar de Cooppallaan. Van daar kan je rechts terug richting Wetteren of kan je links via de Neerhekkerstraat (trage weg) richting Ten Ede.

Bij de herinrichting zal de bestaande wandelweg verlengd worden zodat je vanuit het Peperstraatje door De Ham naar de Scheldedijk kan. Langs dit pad komt er een poel die makkelijk te bereiken zal zijn via een houten vlonder. Er is dan ook een wandelpad voorzien vanop de parking van de school naar het speelbos.

Bovendien komen er infoborden en een vogelkijkwand, waar je vanuit het bos rustig naar de vogels in de natte weilanden zal kunnen kijken.

Fietsen langs De Ham

Door het natuurgebied fietsen zal niet toegelaten zijn. Je kan er wel makkelijk rond fietsen. Via het Peperstraatje kan je de Scheldedijk op, vanwaar je mooi het gebied kan overkijken.

Op de dijk lopen twee bestaande fietsroutes:

  • Fietsroute Wetteren (kaart te koop bij de gemeente)
  • Fietsnetwerk van de Provincie Oost-Vlaanderen (kaart de koop via de provincie - De Ham ligt op de weg van knooppunt 34 naar 66)

Ook langs de Cooppallaan zal het in de toekomst heel wat aangenamer fietsen zijn.

Aan de ingangen van het natuurgebied zullen fietsbalken staan om je fiets veilig vast te zetten.

Met jouw steun kan het natuurgebied verder groeien! Giften voor het aankoopproject in de Ham kun je kwijt op rekeningnummer 293-0212075-88, met vermelding de Ham (projectnummer 6681). Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Zie ook:

Natuurgebieden De Ham Natuur